Khan Vinh – Da Lat, mandag 20. november (dag 17 – 108 km og 2700 høydemeter): Vi startet dagen kl 06.00 siden vi hadde en lang dag med mye stigninger mot Da Lat foran oss. Etter tradisjonell noodelsuppe til frokost var vi i gang og etter et par mil startet den lange bakken – nær 30 kilometer og 1600 høydemeter. Da gjelder det bare å finne et riktig gear og ta det rolig.

Vi nærmer oss toppen.

Oppover i fjellene bar det. Heldigvis var det lett overskyet og ikke mer enn et par og tyve grader, ideelt sykkelvær. Og jo høyere vi kom, jo kjøligere ble det. Etter vel tre timer var vi på toppen av passet. Slitne i bena dumpet vi ned på en liten restaurant for å spise lunsj, – stekt ris.

Fortsatt 60 km til Da Lat, mye opp og ned – faktisk 1100 høydemeter til før vi nådde byen – et merkelig syn. Hele landskapet var dekket av drivhus!

Drivhus så langt øye rekker, med grønnsaker og blomster.

Da Lat ligger på 1500 meter og klimaet her er suverent for dyrking. I drivhusene er det grønnsaker og blomster, men her er det også enorme kaffeplantasjer, teplantasjer og all verdens frukt. Da Lat er av Starbucks kåret til et av verdens syv beste kaffeområder, særlig kjent for DaLat Arabica coffe.

Enorme te- og kaffeplantasjer.
Da Lat Arabica coffe går for å ha svært høy kvalitet.
På vei inn til Da Lat, det gjelder å være skjerpet!
Mopedene har okkupert fortauet, fotgjengerne må ut i gata!