Vi hadde tatt syklene inn i hytta om natta for sikkerhets skyld. Da vi gjorde dem klare for avmarsj oppdaget vi masse torner i dekkene. Mystisk fordi vi jo hadde syklet på asfalt de siste tre milene i går helt fram til hotellet. Det viste seg å være de store cottenwood-trærne utenfor hytta som var synderen. Og tornene hadde kommet da vi syklet de siste 50 meterne fra resepsjonen.

Vi startet med å plukke ut tornene. Noen hadde gått helt gjennom dekket og det hørtes en pfff- lyd når jeg fjernet dem. Men slangeløse dekk med sealent i dekkene, en slags gugge som tetter hullene, gjorde underverker. Tror jeg plukket ut 15 torner, men alle hullene ble tettet effektivt. Tør ikke tenke på hvordan det hadde vært med slange i dekket.

Alt tar tid. Fikk mail fra flyselskapet Norce om at flygningen jeg har billett med hjem 28. oktober fra Los Angeles er innstilt. Siste flygning er 16. oktober. Noe dritt å måtte ordne dette når det ofte er dårlig intermettdekning. Vi går se hva det blir til.

Alt tar tid, vi måtte også proviantere, så vi var ikke på sykkelsetet før klokka 11. Formen i dag er ok, men ikke topp. Det er fortsatt noe i magen som ikke helt fungerer. Men sola skinner og det er med godt mot vi umiddelbart svinger inn på grusveien som skal ta oss opp i fjellene. Boka har antydet en kort etappe i dag på 37 kilometer og ca 1100 høydemeter stigning.

Etter å ha gjort unna fem hundre høydemeter på vanlig grusvei, begynner vi å forstå hvorfor den anbefalte etappen er så kort. Mer og mer av veien  går rett og slett på gammelt vulkansk fjell, og det er ikke akkurat slett. Og mellom fjellpartiene er det løs lavasand som dekkene bare graver seg ned i. Vi snirkler oss med andre ord oppover på krabbegear. Opprinnelig hadde vi tenkt å sykle litt lengre enn det anbefalte strekket for å få en litt kortere distanse i morgen (som er nesten ni mil til det lille tettstedet Cuba med 731 imnmbygger og med en del stigning), men vi falt for fristelsen til å slå opp teltene og lage middag. Potetmos med kylling, kakao og et halvt eple til dessert.